22.09.2003



Vi skulle omkring 40 cm i dybden for at fjerne mulden inden for sokkelstenene. Derfor skulle der 7 m³ grus til bundfyld, inden vi kunne lægge det kapillarbrydende og isolerende lag: 150 mm Sundolitt (flamingo). Vi havde en rendegraver til at klare udgravning af jorden og påfyldning af gruset. René rettede gruset af i den rette højde lørdag, og søndag morgen mødte så farbror Kjeld og far Busser, der her er i gang med at skære flamingoen til.




Efter udlægning af flamingoen lagde vi først et 3 cm tykt betonlag ud over hele gulvet, som er små 20 m². Betonlaget skulle ende med at blive 10 cm tykt.




Kjeld stod for det utaknemmelige job at blande betonen. Vi havde købt et læs støbemix, der er en blanding af grus og sten, og blandede med cementen i forholdet 1:5 - de første 7 cm. De sidste 3 cm slidlag blandede vi i forholdet 1:2,5.




Efter de første 3 cm beton lagde vi armeringsnet ud, hvorefter der blev lagt yderligere 4 cm beton. Armeringsnettene er langt fra et must, men de er ikke så kostbare, og de gør risikoen for irriterende sætninger i gulvet langt mindre.




Nærbillede af en 10 mm gevindstang! Disse er sat for hver tredie sokkelsten og er støbt godt 20 cm ned i renderne. De skal senere bruges til at bolte bundremmen fast.




De sidste 3 cm slidlag blev lagt på, og det skulle være lige - meget lige. Derfor tog det også temmelig lang tid...




... faktisk så lang tid, at det blev alvorligt mørkt, inden vi kunne holde fyraften. På denne tid af året er det mørkt kl. 20, så der måtte arbejdslamper til, inden vi kunne få aftensmad søndag aften kl. 21.15. Uha, det var nogle gode frikadeller.




Et færdigt udhusgulv - fotograferet i det flotte sollys mandag morgen.




Uheldigvis havde en af naboens katte moret sig med at gå på betonen natten til mandag :o( Det er dog kun over en god meter, og det kunne glittes nogenlunde ud mandag morgen, hvor betonen endnu ikke var helt tør.


Udskriv Udskriv     Hele byggeforløbet