14.09.2003



Inden weekenden fik René sprayet sokkelkanten op, så der var noget at grave efter. Udhus-delen bliver på små 20 m², så der er plads til cykler, havemøbler, grill, værktøj og alt det andet ragelse, man uundgåeligt får samlet sammen.




Med en mini-graver går gravearbejdet let. Energien og tiden rakte ikke til udgravning ved håndkraft. 20 m rende i 90 cm dybde bliver til omkring 6 m³ jord, og der kan være 80 liter i en trillebør... Det jomfruelige ler i bunden var heldigvis fint hårdt, så fundamentet kommer til at stå stabilt.




Lørdag morgen gik vi i gang med at blande beton og hælde i renderne. Her er det far Busser og René i aktion!




Søndag var lillebror Morten med hele dagen - heldigvis. Der var rigeligt arbejde til tre mand. For at spare beton forskallede vi med plader i toppen af renderne, der var blevet meget for brede p.g.a. skred.




Vi havde ekstra hjælp til at sætte sokkelstenene. Jan Servé, som de seneste 3-4 måneder har gået og bygget hus skråt over for os, har vi fået et rigtig godt forhold til, og han bidrog med det sidste. Med hans håndelag gik det tjept.




Vi nåede målet for weekenden - at få fyldt renderne og få sat sokkelstenene. Næste opgave bliver isolering og beton inden for murene, så der kan blive et gulv at gå på.


Udskriv Udskriv     Hele byggeforløbet